Marloes de Laat grafisch ontwerp Nijmegen

Mijn naam is Marloes de Laat, conceptdenker en grafisch ontwerper in Nijmegen. Mijn werkwijze is een combinatie van analytisch en intuïtief ontwerp. Bij analytisch en intuïtief ontwerpen overzie je alle informatie en wordt in één keer duidelijk welke richting het ontwerp op moet.

Boekontwerp

Wilt u een boek laten maken of alleen een cover laten ontwerpen? Een hardcover of softcover, bijvoorbeeld een levensverhaal, jubileumboek, portfolioboek, lesboek, jaarverslag, prentenboek of scriptie? 

Marloes de Laat verzorgd voor u het hele traject van DTP tot een geslaagd en uniek ontwerp.

Voor meer informatie neem dan contact met me op. 


er was geen plaats voor een dochter, was moeders besluit

'Er was geen plaats voor een dochter, was moeders besluit'. 
Prachtig document over transgenderisme en transsexualiteit. Met dank aan Joy en Wendy.

Foto's: Hetty Ermers
Ontwerp: Marloes de Laat

© 2012

arnhems lezersbal programmaboekje

Programmaboekje Lezersbal
Het programmaboekje van het Lezersbal/boekenbal Arnhem is gebaseerd op een oud balboekje. Een boekje met ruimte voor gênante afspraken waar je later spijt van krijgt, contactadvertenties en lipstickafdrukken. Een heerlijk boekje vol zelfspot. 

ontwerp en concept: Marloes de Laat en Roel Vaessen

© 2008
 

Eindexamencatalogus Artez 2005

Eindexamencatalogus ArtEZ (Hogeschool voor de Kunsten Arnhem) 2005 
Als basis voor het ontwerp van de catalogus zijn alle studenten 3 negenkeuze vraagstellingen voorgelegd, waarin zij zichzelf moesten typeren. Door de 3 antwoorden te koppelen aan een X-, Y- en Z-as ontstond er een 3-dimensionaal model;een virtuele expositieruimte. Hierdoor werden verwantschappen tussen verschillende studenten en studierichtingen zichtbaar.

. nominatie Dutch Design Awards 2006
. nominatie Nederlandse studentenprijs 2006
. nominatie Items / Spinhex Award 2005

ontwerp en concept: Marloes de Laat en Roel Vaessen

© 2005

 

informatiebrochure artez

Informatiebrochure ArtEZ (Hogeschool voor de Kunsten Arnhem) 2004 / 2005
De brochure krijgt door de onderzijde van de pagina's te sluiten de suggestie van een tijdelijk dossier. Binnen de pagina's is werk van studenten afgebeeld en op het moment van verzenden wordt de brochure aangevuld met actuele stukken, zoals een aanmeldformulier, uitnodiging voor een sympositum maar ook visitekaartjes van restaurants in Arnhem. Op deze manier krijgt de student een actueel en een compleet beeld van een studie in Arnhem.

concept en ontwerp: Marloes de Laat en Roel Vaessen

© 2004

intensive care

Intensive Care

‘Het scherm ging uit, de draden los. Eerst grijs, dan wit.’
Op oudejaarsochtend 2008 verongelukten twee jonge mensen. Begin januari 2009 werden ze, enkele dagen na elkaar, begraven. Sindsdien worden ze gemist. 
Intensive care vertelt in woord en beeld over het onvoorstelbare en onverwachte van een plotselinge dood. Fotografe Andrea Stultiens legde ziekenhuis, rouwcentrum en uitvaarten vast. Auteur Vrouwkje Tuinman schrijft over rouw en herinnering.
De beelden en gedichten delen hun weinig sentimentele, maar eerder alledaagse benadering van de dood en wat deze losmaakt. 

tekst en concept: Vrouwkje Tuinman

fotografie en concept: Andrea Stultiens

grafisch ontwerp: Marloes de Laat

© 2010

the kaddu wasswa archive

The Kaddu Wasswa Archive

Fotografe Andrea Stultiens maakte een visuele biografie van Kaddu Wasswa, een Ugandese man die in 1933 werd geboren en zijn hele leven in Uganda heeft gewoond.
Kaddu Wasswa heeft een bijzondere rol gespeeld binnen zijn eigen leefgemeenschap, als leraar én als sociaal werker. Bijzonder aan de nu 78-jarige Kaddu Wasswa is ook dat hij de vele activiteiten die hij in zijn leven heeft ontplooid, altijd heeft gedocumenteerd. Zowel in schrift -hij schreef romans, toneel en essays- als door middel van het maken en verzamelen van foto's.
Kaddu Wasswa's persoonlijke geschiedenis kan daarbij worden gelezen als een alternatieve geschiedschrijving van zijn vaderland, dat in 2012 zijn vijftigjarige onafhankelijkheid van de Britse kolonisator viert. 

concept en fotografie: Andrea Stultiens

grafisch ontwerp / typografie: Marloes de Laat

© 2010

Rasa Jubileumboek

Jubileumboek RASA Utrecht

Ontwerp Jubileumboek Rasa 40 Years

ontwerp: Marloes de Laat

fotografie: Andrea Stultiens

© 2011